Dorpsstraat 43
6027PE Soerendonk
Slagerij: 0495593188
Bestellen: 0495697373
info@slagerijvanmeijl.nl

Bereiding lamsvlees

Lamsbout

Braad de bout bij voorkeur met been, dan heeft het vlees meer smaak. Als de lamsbout in de oven wordt gebraden, bedruip het (vetarme) vlees dan regelmatig met het braadproduct. Zo voorkomt u uitdroging van het vlees. Smaakidee: salie, knoflook.

Voedingswaarde per 100 g onbereid: 
Energie: 174 kcal. 
Eiwit: 19.2 gram 
Vet: 10.8 gram 
IJzer: 1.4 milligram

Braden ± 55-60 min. (met been)

Lamshaas

Laat de lamshaasjes vlak voor gebruik op kamertemperatuur komen. Dep de lamshaasjes voor gebruik met keukenpapier droog. Smaakidee: honing, mosterd, olijfolie.

Voedingswaarde per 100 g onbereid:
Energie: 158 kcal. 
Eiwit: 20.7 gram 
Vet: 8.3 gram 
IJzer: 1.8 milligram

Bakken ± 3-4 min.

Lamsboutlap

Omdat er in een lamsboutlap nog een been aanwezig is, heeft dit stukje vlees een langere bereidingstijd nodig. Been is namelijk een slechte warmtegeleider. Smaakidee: balsamico, oregano.

Voedingswaarde per 100 g onbereid:
Energie: 174 kcal.
Eiwit: 19.2 gram 
Vet: 10.8 gram 
IJzer: 1.4 milligram

Bakken ± 15 min.

Lamsrollade

Een lamsrollade kan van diverse vleesdelen gemaakt worden. Hoe magerder de rollade, hoe korter de bereidingstijd. Smaakidee: Provençaalse kruiden. Wist u dat... lamsvlees gemiddeld meer vitamine B6 en B12 bevat dan rundvlees?

Voedingswaarde per 100 g onbereid:
Energie: 187 kcal.
Eiwit: 20 gram 
Vet: 11.9 gram 
IJzer: 1.4 milligram

Stoven ± 90 min.

Lamsschouderlap

Schouderlappen zijn ook verkrijgbaar met been. De bereidingstijd daarvan is langer dan van schouderlappen zonder been. Van schouderlappen met been is het vlees echter sappiger en smakelijker. Smaakidee: laurier, mint.

Voedingswaarde per 100 g onbereid:
Energie: 187 kcal. 
Eiwit: 20 gram 
Vet: 11.9 gram 
IJzer: 1.4 milligram

Stoven ± 85-90 min.

Lamskotelet

Vele vleesdelen van lam zijn zowel met als zonder been verkrijgbaar en moeten rosé gebakken of gebraden worden.. Smaakidee: knoflook, peper. Wist u dat... lamsvlees veel zink en vitamine B1 bevat? Lamsvlees goed warm gegeten moet worden?

Voedingswaarde per 100 g onbereid:
Energie: 256 kcal. 
Eiwit: 18.6 gram 
Vet: 20.2 gram 
IJzer: 1.4 milligram

Bakken ± 5 min.

Lamszadel

Vele vleesdelen van lam zijn zowel met als zonder been verkrijgbaar en moeten rosé gebakken of gebraden worden. Smaakidee: mint. Wist u dat... lamsvlees altijd zo warm mogelijk opgediend en gegeten moet worden?

Voedingswaarde per 100 g onbereid:
Energie: 256 kcal. 
Eiwit: 18.6 gram 
Vet: 20.2 gram 
IJzer: 1.4 milligram

Braden ± 25-30 min.

Voor meer informatie over bereiding en advies kunt u terecht in onze winkel. 

Bekijk ook eens: 
Bereiding rundvlees
Bereiding varkensvlees
Bereiding kalfsvlees

Adresgegevens

Dorpsstraat 43
6027PE Soerendonk
Slagerij: 0495593188
Bestellen: 0495697373
info@slagerijvanmeijl.nl

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 13:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 19:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten